Case Stories

​Torvet i Silkeborg

Silkeborgenserne har fået deres flotte torv færdiggjort. Et torv inspireret af den lokale kunstner Asger Jorn, ingeniørarbejde af Ingeniørfirmaet MOE A/S og med belægning etc. flot udført af BUUS Anlægsgartner A/S.

Et areal på ca. 6.000 m2 beliggende ovenpå byens centrale p-kælder er blevet omdannet til et fantastisk flot og brugervenligt torv.

En belægning bestående af lyse granitter, der fremhæver stedets særlige lys, spændes ud som et lærred og skaber en sammenhængende bund i byrummet. Som ornamenter på lærredet optræder de jornske figurer i en komposition, der både ligger som frie figurer og som på udvalgte steder griber fat i rummets kant.

Figurerne fremtræder dels som en del af fladen, hvor granit og format ændrer sig i farve og sammensætning, og dels som elementer der rejser sig fra det øvrige terræn til siddekanter, scene og beplantningsområder og vandkunst.

De lyse granitter og figurer er bundet sammen af Lithomex’ Styrkefuge L20, som udmærker sig ved at kunne modstå trafikbelastning når der sker leverancer af varer til byens butikker. Lithomex L20 er desuden frost og UV-bestandig, den modstår feje- og sugemaskiner og den minimerer drift og vedligehold af byens torv.

Lithomex A/S er glade for at kunne hjælpe Silkeborg Kommune og de valgte håndværkere til et flot, vedligeholdsvenligt og inspirerende torv. Der skal lyde et stort tillykke fra Lithomex A/S til Silkeborgs borgere.​

Lithomex A/S ⦁ Lervejdal 14D ⦁ 8740 Brædstrup ⦁ Tlf.:  +45 86 2​2 11 22 ⦁ E-mail: info@lithomex.dk  ⦁ CVR: 37394874 | Salgs- og leveringsbetingelser